Glastuinbouw

Investeren in de toekomst betekent investeren in uw bedrijf. Met nieuwbouw, verbouw of nieuwe installaties. Wat daarin de beste keuzes zijn, efficiënt is, duurzaam, terugverdiend wordt en ook over 5, 10 of 15 jaar nog verantwoord is? Dat verschilt per onderneming. Elk project is maatwerk en dat bieden wij, helder en onderbouwd. Omdat wij jarenlange ervaring en expertise hebben in het creëren van efficiënte oplossingen in de glastuinbouw.

Kassenbouw, van advies tot realisatie


Al jarenlang staat DLVge bekend als toonaangevend adviseur in de kassenbouw. Samen met de teler kijken wij welk type kas en welke indeling past bij het bedrijf, bij de teelt en binnen de mogelijkheden van de omgeving waar het gebouwd moet worden. Ook scherming, een belangrijk onderdeel, krijgt alle aandacht. Van advies, ontwerp en vergunningen tot realisatie en bouwbegeleiding; wij regelen de kassenbouw deskundig en met oog voor de wensen van onze klanten. Wij zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends, zoals Het Nieuwe Telen, vertical farming etc.

Verwarming en koeling voor het juiste klimaat


Energie in de glastuinbouw is essentieel, zowel voor het verwarmen als koelen van de kas. Om het juiste klimaat te creëren voor het gewas moeten verwarming, koeling en CO2 daar perfect op afgestemd zijn. Daarbij hoort een efficiënte opwekking/inkoop omdat we steeds zorgvuldiger met energie moeten omgaan en minder uitstoten. DLVge heeft ruime ervaring in huis met klimaatcellen, WKK, warmtepompen, aardwarmte, clusters, wind en meer.

Waterinstallaties


Voldoende water van goede kwaliteit is belangrijk in de glastuinbouw. En om dat te krijgen, op te slaan en op de juiste momenten te verdelen, zijn moderne waterinstallaties nodig. Denk aan verneveling, irrigatie of beregening. Of juist waterinstallaties waarbij recirculatie mogelijk is zodat het beschikbare water hergebruikt kan worden. Wij brengen uw waterstromen in kaart en adviseren u over de beste oplossing die voldoet aan alle milieueisen.

Elektrische installaties, voor u geadviseerd en berekend


In de elektrische aansturing komen alle onderdelen bij elkaar. Deze automatisering in de glastuinbouw is vanzelfsprekend en gelijktijdig uitdagend. Complexe, elkaar beïnvloedende processen voor de teelt en de randapparatuur moeten door computers optimaal aangestuurd worden op het juiste moment. Dat vereist een heldere strategie. Ook in de belichting gaat die ontwikkeling door. Nieuwe technieken worden gekozen op basis van gebruik, intensiteit, gelijkheid, efficiëntie en kosten.

Teeltvoorzieningen


Het optimaliseren van de teelt is één van de bases voor een succesvol glastuinbouwbedrijf. Dat kan door bijvoorbeeld de ruimte in de kas slimmer te benutten, door de logistiek te verbeteren of door de techniek beter af te stemmen op de wensen van de teler. Met alle technische deskundigheid in huis rondom teeltvoorzieningen kunt u van ons een gedegen advies verwachten. Of we nu rekening met potmaten moeten houden, de opslag van fust, de afmetingen van roltafels of de keuze voor het type tafels of teeltgoten. Wij zorgen dat uw eindresultaat optimaal is.

Onze specialisten

Neem contact op met één van onze technisch specialisten

Kees Kipping

Projectleider
Kassenbouw, Schermen

Geerd van Geel

Projectleider
Kassenbouw

Edwin Langenberg

Adviseur
Glasmetingen, Kassenbouw, Vergunningen

Arjan van Antwerpen

Directeur / Specialist
Energie, Verwarming

Richard de Jong

Projectleider
Kassenbouw

Onno Zwaan

Projectleider
Kassenbouw, Schermen, Verwarming

Ruud Brouwer

Projectleider
Elektrotechniek, Energie, Kassenbouw

Dick Marck

Projectleider
Kassenbouw, Watertechniek

Bekijk hier het overzicht van alle projecten

Projectoverzicht