Energie voor uw bedrijf

Energie in de tuinbouw is een grote kostenpost. Aandacht voor details is dan ook essentieel. Met slim energiemanagement maakt u betere en duurzame keuzes waardoor de energiemix optimaal wordt afgestemd op uw wensen en uw bedrijf. Dat is maatwerk en dat is precies wat DLVge haar klanten biedt. Zodat de energiebalans in uw bedrijf de juiste kant op slaat.

Een optimaal energiebeheer in uw bedrijf


Het energiemanagement voor uw bedrijf gaat om het juist en slim beheren van alle energiestromen; warmte, koude, licht en CO2. Om dat op te wekken en op te slaan in de juiste verhouding voor uw bedrijf is een uitgekiende balans nodig. Een manier om de juiste energiestromen te optimaliseren en het gewenste energiepakket zo gunstig mogelijk te beheren. Energiebeheer dus, waarbij we van advies tot uitvoering en monitoring er voor u zijn.

Investering en subsidie


We kijken naar uw bedrijfsvoering en de energieverdelingen die nodig zijn voor een goed klimaat. Maar ook bepalen we wat voor u de optimale bedrijfsuitrusting is; wat is de energiebehoefte en de energieproductie? Zo kunnen we nauwkeurig berekenen wat u nodig heeft. Investeert u in een WKK, warmtepompen, belichting, groene energie, aquifer, geothermie of iets heel anders? En wat zijn de kosten en de mogelijke subsidies daarbij? Al deze vragen beantwoorden wij zodat u niet alleen precies weet wat de beste energiemix is, maar ook de benodigde investering en op welke subsidies u recht heeft.

Energiebesparingen en energieoptimalisatie


Meer met minder, dat is altijd interessant en dat is ook mogelijk met energie. Via energiebesparingen of juist door optimalisatie. Wat voor uw bedrijf de beste oplossing is, is van heel veel factoren afhankelijk. Wat is de teelt, hoe ziet de kas eruit en op welke manier wordt nu de energie opgewekt en gebruikt? Waar de winst voor uw bedrijf zit, dat onderzoeken wij voor u en geven u meteen duidelijk en onderbouwd advies hoe u die gewenste situatie kunt realiseren.

Duurzaamheid door de juiste energiemix


Duurzaam telen kan om meerdere redenen interessant zijn. Ideologisch omdat u aan een betere wereld wilt werken. Of economisch omdat u minder wilt betalen of betere resultaten wilt bereiken. Duurzaamheid en milieu zijn dan ook niet meer weg te denken. Zo kunt u subsidies krijgen als u duurzaam met energie omgaat, of juist uw product extra marktwaarde geven omdat het als ‘duurzaam geteeld’ verkocht kan worden. Met een doordacht plan werken we de ideale energiemix voor u uit en ondersteunen desgewenst bij de uitvoer. Zodat duurzaamheid ook in uw bedrijf tot aansprekende resultaten kan leiden!

Onze specialisten

Neem contact op met één van onze technisch specialisten

Arjan van Antwerpen

Directeur / Specialist
Energie, Verwarming

Ronald-Jan Post

Specialist
Duurzame energie, Energiebeheer, Kaskoeling

Ruud Brouwer

Projectleider
Elektrotechniek, Energie, Kassenbouw

Lees meer over Tomas more

Realisatie van een compleet nieuwe schoolserre in Geel. Glazen kas met 10 afdelingen, 4 klimaatcellen, 3 leslokalen en binnen en (overdekte) buiten opslag.

Tomas more

Bekijk hier het overzicht van alle projecten

Projectoverzicht